zoek of uw favoriete domeinnaam nog vrij is
Kijk hier of uw domeinnaam nog vrij is.
 
 
 
 
 
 
 
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met de antwoorden daarop
Waarin onderscheidt TOPXS.nl zich van andere hosting bedrijven?

Pakketten van € 1 per maand, waarom hebben jullie dat niet?

Ik heb bij mijn Internetprovider al een hosting pakket.

Ik zie steeds vaker aanbiedingen van hosting bedrijven die zeer goedkope hosting pakketten aanbieden. Hoe kan dat?

Hoe beheer ik mijn account?

Waarom krijg ik standaard subdomeinen?

Waarom maakt TOPXS.nl gebruik van Linux?

Welke variant van Linux gebruikt TOPXS.nl?

Welke Webserver gebruiken wij?

Welke scripttaal kan ik gebruiken?

Welke database gebruikt TOPXS.nl?

Kan ik een .eu domeinnaam aanvragen?

Waarin onderscheidt TOPXS.nl zich van andere hosting bedrijven?
Bij sommige hosting bedrijven zie je steeds vaker dat de flexibiliteit en het gemak waarmee je vroeger te maken had langzamerhand aan het verdwijnen is. Ook de prijzen met name voor dataverkeer rijzen de pan uit. Uit eigen ervaring met enkele hosting bedrijven merken wij dat sommige dingen niet of maar moeilijk gedaan kunnen worden. Vaak kom je van de 1e lijnsupport naar de 2e lijnsupport afdeling. Voordat je vraag is beantwoord of je probleem is opgelost, ben je al snel enkele dagen verder. Wij doen dat anders. Service, kwaliteit maar zeker ook flexibiliteit zijn bij ons daarom niet alleen hoog aangeschreven, maar proberen we ook zoveel mogelijk na te streven.

terug
Pakketten van € 1 per maand, waarom hebben jullie dat niet?
Steeds vaker zien wij prijsvechters en discount hosting bedrijven opstarten. Deze bieden inderdaad hosting pakketten aan voor soms maar € 1,- per maand of minder. Wij doen hier niet aan mee. De prijs die u betaalt voor uw hostingpakket is opgebouwd uit een aantal factoren. Belangrijke factoren daarbij is het dataverkeer die u gebruikt en de afschrijving van de servers waar uw website op draait. Onze servers zijn van hoge kwaliteit en worden regelmatig up-to-date gehouden. Dit om de snelheid en de uptime van uw website te waarborgen.

terug
Ik heb bij mijn Internetprovider al een hosting pakket. Waarom zou ik dan bij TOPXS.nl hosten?
Een internetprovider is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het toegang verschaffen tot het internet. De service die zij verlenen richt zich dan ook voornamelijk daarop. Flexibiliteit is daarom moeilijk.

terug
Ik zie steeds vaker aanbiedingen van hosting bedrijven die zeer goedkope hosting pakketten aanbieden. Hoe kan dat?
Als uw website wordt gehost dan wordt de servercapaciteit vaak gedeeld met andere websites. Ook bij ons. Des te meer websites de hostingprovider op een server plaatst, des te goedkoper het wordt. Daarnaast speelt de kwaliteit van de verbinding en de service ook een belangrijke rol. Wij zijn van mening dat sommige aanbiedingen, hoe aantrekkelijk ze ook lijken, eerder duurkoop dan goedkoop blijken te zijn.

terug
Hoe beheer ik mijn account?
Als u één van onze producten afneemt, dan krijgt u automatisch toegang tot ons Control Panel. Het Control Panel is de plaats waar u uw domeinen en pakketen kunt beheren. Van DNS informatie tot database gebruikers en van statistieken tot e-mail accounts.

terug
Waarom krijg ik standaard subdomeinen?
Wij vinden het belangrijk dat uw domein goed beheerd kan worden. Om het helder en inzichtelijk te houden, krijgt u daarom van ons al de standaard subdomeinen mysql, mail en www. Daarnaast kunt u ook nog zelf subdomeinen aanmaken naar gelang uw pakket dit ondersteund.

terug
Waarom maakt TOPXS.nl gebruik van Linux?
Linux is een Operating System dat gebaseerd is op Unix. Dit besturingssysteem heeft inmiddels wel bewezen dat het betrouwbaar en veilig is. Het is een besturingssysteem dat uitstekend geconfigureerd kan worden en daardoor heel veelzijdig is. Kortom Linux biedt vele voordelen op andere besturingssystemen.

terug
Welke variant van linux gebruikt TOPXS.nl?
Wij hebben gekozen voor de Debian distributie van Linux. Debian staat bekend als de meest stabiele omgeving te zijn in linux-land. Wilt u meer over debian weten, kijk dan op http://www.debian.org.

terug
Welke Webserver gebruiken wij?
Op bijna al onze webservers hebben wij Apache 2.0 geïnstalleerd. Slechts enkelen draaien nog op Apache 1.3.

terug
Welke scripttaal kan ik gebruiken?
Standaard kunt u uw scripts schrijven in PHP. Elke virtual hosting pakket ondersteunt het schrijven van PHP scripts. Wilt u echter Perl gebruiken, dan kan dat ook. U moet dan nog wel even contact met ons opnemen zodat wij dit voor u kunnen activeren.

terug
Welke database gebruikt TOPXS.nl?
Standaard voor onze klanten gebruiken wij MySQL. MySQL is een eenvoudige maar toch snelle database server, die zeer snel is te implementeren in uw website. MySQL wordt inmiddels door enkele miljoenen servers op de wereld gebruikt en is daarom ook waarschijnlijk de meest gebruikte database server op het internet.
Wilt u meer over mysql weten, kijk dan op http://www.mysql.com.

terug
Kan ik een .eu domeinnaam aanvragen?
Het is nog niet mogelijk om een .eu domeinnaam te registreren. Verwacht wordt dat eind 2005 gestart kan worden met de registratie. Let op: bedrijven die voorregistratie tegen betaling aanbieden kunnen nooit garanderen dat de domeinnaam daadwerkelijk van u wordt. In principe geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaand adres:
http://www.eurid.eu.

terug